היכל התרבות המקומי: תמה תקופת ההרצה הגיע הזמן לעלות שלב...

היכל התרבות בשנתו הרביעית, ראש העיר ומשנהו מבשרים לנו שההיכל הפך להיות מוקד תרבות לכלל האיזור, אז מן הראוי לדרוש ממפעילי ההיכל גם להתנהג כהיכל תרבות ולא כבימת תיאטרון בלבד. קראו והפיצו

תכניה מהודרת
תכניה מהודרת

עונת המנויים הרביעית להיכל התרבות נפתחה השבוע, זה הזמן לבדוק מה קורה בהיכל ובתרבות עליה מדבר ראש העיר, כעיר התרבות. היכל התרבות הוא רק חלק מהעיר הזו, מהו מציע, מה יש בו ומה אין בו.

נזכיר, היכל התרבות עדיין מתנהל כמו בתי העם בכפרים, במסגרת תקציב עירונית ולא נפרדת. כך שכל ההוצאות נופלות על כתפי כלל התושבים, אלו שנהנים ממנו ואלו שלא. ויש הרבה שלא נהנים ממנו. ממליץ לערוך בדיקת נוכחות או מנויים קבועים לעומת מזדמנים, לבחון מי נהנה מהתרבות המועלית בהיכל. אם תעשו בדיקה בעצמכם גם אם כל המופעים ימלאו את ההיכל עדיין יש אוכלוסיה שמשלמת מיסים לעירייה ואין לה כל זיק של קשר להיכל. למה זה כך? בגלל הנוחות? אם יש הכנסות, צריך שיהיה גם דיווח, למי מדווחים בדיוק? מה תקציב ההיכל? מה המסגרת שלו, מהן מקורותיו. אולי תמצאו שתי שורות על כך בספר התקציב של העירייה. לא כך מנהלים מוסד עתיר הוצאות- עם כוח אדם משתנה וגדל. עקבו אחר גיוס עובדים לטובת ההיכל. לא זכינו לראות דוח הוצאות והכנסות של סדרות המינויים ובכלל על ההכנסות מהפעלת האולם. האם הוא בגירעון- יתרת זכות? מי שיודע מוזמן להציג נתונים. מדיניות שגויה? לגמרי. מי ישנה את זה? אולי בתקציב 2025 נראה שינוי? אל תצפו, מה היה הוא שיהיה.

היכל תרבות בית שמש בהשוואה להיכלי תרבות מובילים, ראש העיר ומשנהו מבשרים לנו שההיכל הפך להיות מוקד תרבות לכלל האיזור, אז מן הראוי לדרוש ממפעילי ההיכל גם להתנהג כהיכל תרבות ולא כבימת תיאטרון בלבד.

בהיכלי תרבות מכובדים או כאלה שחושבים על טובת אורחיהם, הצגות או מופעים הם רק חלק מתכנית העבודה. אין בהיכל התרבות בבית שמש, הרצאות ומפגשי תרבות. אין פעילות בוקר שוטפת, היכל תרבות בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים ניצב שומם מצפה לגואל. אין קולנוע המקרין סרטי איכות ישראלים או בינלאומיים בהקרנות סדירות בהקרנות מיוחדות, אין תערוכות משתנות או קבועות בהיכל, ואם יש לעיתים נדירות. תכניית האירועים בהיכל אינה כוללת שום פירוט בתחומים האלה. ואנחנו מדברים על שנה רביעית, כלומר עברה חלפה תקופת ההרצה של מוקד התרבות הזה. אז היה מן ההיגיון לתבוע מה שמתקיים בהיכלות אחרים ברחבי הארץ.

בשונה מתיאטרון ירושלים, (להבדיל) חוברת שהופקה בבית שמש לרגל שנת המנויים החדשה נפתחת בדברי ותמונות הממונים, לא פוסחים על שום הזדמנות להציג תמונתם ודבריהם כאילו בלי זה אי אפשר להתקדם. בירושלים אין אפילו מילת ברכה של ראש העיר הנהדר משה ליאון. ואם כבר הוחלט שצריך לפרסם דברי ברכה או עידוד, למה גם וגם, למה גם מנהלת ההיכל ירום הודה, וגם הממונה על האירועים, וגם ראש העיר. אי אפשר להסתפק באחד/ת מהם? שלושה עמודי ברכה מבוזבזים לתוכן חשוב כמו התנהגות בימי מלחמה.

וגם גם זה צדה עיני בתכניה המהודרת, מעמ' 32 ואילך עד 36 מופעי נשים. ירושלים, עיר חרדית, אין מופעים רק לנשים. אם יש הם לא במסגרת מופעי התיאטרון הרשמיים. אצלנו מתהדרים בהדרה ומקדישים לנשים פרק מיוחד. שלא תבינו, רצוי שיהיו מופעים לנשים, יש מפיק אירועים נוסף בעירייה סגן ראש עיר בשכר שעושה את זה, רק למה צריך להתהדר בכך?

והארה/שאלה אחרונה- מי בוחר את הרפרטואר? האם יש צוות מיוחד- נציגי ציבור בתוכם שיוצאים לראות מופעים בטרם הם מוזמנים לבית שמש או שעוברים בעיתון על המופעים המעניינים ורק אותם מזמינים? בכל מצב היו צריכים לציין מי האחראי על הרפרטואר המוצג, וזה גם בלי צורך לבחון או לבדוק מה מועלה בהיכל השנה. פשוט, למען הסדר הטוב, למען ניהול נכון של האירוע. וכל זה אם תרבות היא אירוע מעניין, ובבית שמש זה מתחיל לעניין.

עודכן יום חמישי 14.11. שעה 10:42

נושאים: בית שמש, היכל תרבות, רפרטואר, מינהל ציבורי
תכניה מהודרת
תכניה מהודרת
תכניה מהודרת
תכניה מהודרת
הכי טובים, הכי מעודכנים:
הורידו עכשיו ב-Google Playהורידו עכשיו ב-AppStore
תגובות הגולשים:
בניגוד לאחרים, דעתכם חשובה לנו! כתבו:
דירוג:
נגישותהפעלת נגישות
X  סגירה
  • ניווט במקלדתניווט במקלדת
  • מצב שחור - לבןמצב שחור - לבן
  • קביעת ניגודיותקביעת ניגודיות
    גבוהה
    נמוכה
    ביטול
  • גודל הטקסטיםגודל הטקסטים
    +
    -
    ביטול
  • גופן קריאגופן קריא
  • הגדלת האתרהגדלת האתר
  • תיאור בולט לתמונותתיאור בולט לתמונות
  • הדגשת כותרותהדגשת כותרות
  • שינוי סמן העכברשינוי סמן העכבר
    ביטול
  • כיבוי הבהוביםכיבוי הבהובים
  • התאמת קריאההתאמת קריאה
סקריפט נגישות: ESN