דיווח מהשטח, בשעה זו עדיין פועלים אנשי כוחות ההצלה בשכונת הפולשים, רח בן עזאי לאתר לכודים מתחת להריסות של כיתות לימוד. הלוח עדיין שלם, ועליו הכיתוביות חשבון , קריאה, תלמידות הכיתות ילמדו היום מושגים חדשים בעולמם, התמוטטות, קריסה, מפולת, פינוי, אסון, דם. כן היה דם אחד הפצועים 'נמלט' מהזירה לתוך מבנה סמוך כאשר מאחוריון נשארים כתמי דם מלווים.
זה קורה בבית שמש של גרינברג וגולדברג, ציבור התושבים שהגיע למקום טען שאינו מכיר את האנשים האלה, ואפשר להאמין להם. מי שהיה שם היה אדריכל מוכר העובד עם העירייה שעמד על מרפסת סמוכה וצפה לעבר המבנים המתמוטטים. מעניין לשמוע דעתו על המבנים האלה ועל כל אלה שמסביב. עשרות מבנים דומים (על כך נדווח בהמשך). בינתים, נוכל לציין כי כוחות ההצלה בראשות מפקד יחידת הכיבוי בבית שמש עמלו בשטח לאתר עוד לכודים. הם קיבלו לידיהם רשימות של תלמידות הכיתות, ועברו שם שם עם הנוגעים בענין לברר היכן הם מצויים.
המשטרה הגיעה למקום, מצלמת ומתעדת לא רק את המבנה שהתמוטט על יושביו, חוקרת את נסיבות האירוע, האם מנוף פגע באחד מעמודי המשען עליהם מתבסס המבנה, או אולי תוצאה של הגשם הזועף שירד כאן במשך יומיים רצופים. כך או כך, המשטרה היום מתוודעת לסכנה מאיימת על חיי תלמידות ותלמידים, מתפללים, האם היא יכולה להחריש במקום שאגף ההנדסה בעירייה לא פעל.
תגובה ראשונה הגיעה מהעירייה: העירייה הפעילה מנוף לטובת פעולות הבטיחות והחילוץ. לפני מספר דקות התקיימה הערכת מצב בראשות מפקד התחנה ומנכ"ל העירייה, ובסיומה הוחלט להפעיל אמצעי חילוץ נוספים לצורך פירוק המבנה באופן מבוקר. האירוע נמצא בבדיקה מקצועית. במקום מתקיימת הפסקת חשמל יזומה, וצוותי חברת החשמל פועלים להשיב את אספקת החשמל בסיום הפעולות הנדרשות.
עיריית בית שמש תמשיך ללוות את המשפחות ולוודא שכלל הבדיקות המקצועיות להבטחת בטיחות מלאה יושלמו בהקדם".
מי נוטל אחריות? איש כמובן בשלב הזה לא מסיק מסקנות על על הכמעט אסון, שכ האירוע הסתיים בפצועים ומפונים לבתי חולים. לא תמצאו בהודעת העירייה. תמי זוסמן הוציאה הודעה מיוחדת: "לדאבוני, אינני מופתעת מקריסת הקראוון במוסד הלימודי.
לאורך חודשים ואף שנים פניתי פעם אחר פעם לראש העיר ולמנכ״ל העירייה ולכל הגורמים המקצועיים בנוגע לפגיעה בתשתיות ולסכנות שנגרמות בעקבות בנייה בלתי חוקית וללא פיקוח אך לכאורה ללא מענה ולכאורה ללא טיפול אמיתי. היה זה רק עניין של זמן עד שאירוע מסוכן כזה יתרחש. אני מקווה שמישהו בעירייה יתעשת סוף־סוף, ויתחיל לנהוג באפס סובלנות בהליכי בנייה במוסדות חינוך, בבנייה פרטית ובפרוייקטי מסחר ולנהוג בקפדנות, בחומרה ובאחריות כלפי חיי ילדינו ותושבי העיר כולה. אסור לנו להמתין לאסון הבא."
איחוד והצלה דיווחו: שמחה לפה, יחיאל רוזנברג ואשר יונגרייז חובשי איחוד הצלה מסרו: "מדובר בקראוון בית ספר שקרס. הענקנו בזירה טיפול רפואי לילדה בת 9 שנחבלה בראשה באורח בינוני ול-3 בנות שנפצעו באורח קל".
מוישי הורביץ חובש ונהג האמבולנס של איחוד הצלה הוסיף: ״הענקתי טיפול רפואי ופיניתי לבית החולים הדסה עין כרם גבר בן 40 שנפצע קל לאחר ששהה במבנה שקרס״.
כאמור ע"פ עדכון מפי מקור בכיר בשטח פונו ששה - ארבע תלמידות ושני אנשי צוות.
נמשיך לעדכן.
להצטרפות לקבוצת העדכונים של חדשות קרן אור בית שמש.







