מחלת החצבת היא מחלה זיהומית, בשבוע שעבר עודכן משרד הבריאות על שמונה חולי חצבת חדשים, בישובים שונים בני ברק מודיען עילית, זה בנוסף לשמונה חולים בשתי משפחות בירושלים. רשימת הערים האלה, המאופיינות במצב סוציואקונומי נמוך, ובעיקר חרדיות הדליק נורה גם בעירייה המבקשת למנוע הידבקות או התפשטות המחלה. גם פני העיר השופעים בטינופת בכל מקום, לכלוך וזוהמה, במוקדים שונים, 'המליצה' לעירייה לחשהב דרכה ולפנות למשרד הבריאות לשלוח לכאן ניידת לפעול לחיסון אוכלוסיה.
"חצבת היא מחלה נגיפית מדבקת ביותר שמתבטאת בחום, הרגשה כללית רעה, נזלת ופריחה ועלולים להיות לה סיבוכים קשים ואף מסכני חיים. אם מופיעים תסמינים ועד לבירור רפואי יש להימנע משהייה במרחבים ציבוריים כדוגמת קניונים, תחבורה ציבורית וכדומה. אם יש צורך בהגעה למרפאה או למיון, יש לתאם הגעה ולהודיע לצוות בעת ההגעה למוסד הרפואי." (y-net)
"במשרד הבריאות מדגישים כי על אדם שהיה במגע עם חולה חצבת, להמשיך בבדיקות ובחיסונים על פי ההנחיות. משרד הבריאות ממליץ לנשים הרות שאינן מחוסנות בשתי מנות, לאנשים הסובלים מדיכוי חיסוני ולתינוקות שיש חשש כי היו בקרבת חולה חצבת - לפנות לרופאים המטפלים בכדי לשקול מתן חיסון סביל נגד חצבת. במשרד הבריאות מדגישים את חשיבות מתן חיסוני השגרה נגד מחלות כמו חצבת, שחלקן עלולות לגרום לסיבוכים קשים ולמוות." (שם).
מחשש להתפרצות בעיר, ניידת החיסונים עומדת לרשות התושבים השבוע, במוקדים הבאים:
* יום רביעי | 8:00 – 15:30 – רחוב הרצוג, מול לב הרמה
* יום חמישי | 8:00 – 15:30 – רחוב הרב גרוסמן 16. לתיאום תור והגעה, ניתן לחייג למוקד: 1700-504-121.
ההתפרצות החלה כבר לפני מספר ימים, ורק עתה מתעשתת עיריית בית שמש להזהיר בקרב הציבור, וגם זה בריפיון מסויים. תרצו תתחסנו, לא תרצו אל תלכו.
שימו לב הניידת ממוקדמת בשכונות החרדיות של העיר. וצריך להגיע בלבוש מתאים.