בית העלמין המקומי בבית שמש, יידרש לפעילות מאמצת לקראת מסע הלוויות ההרוגים באסון הטיל שנפל על מקלט ציבורי והמיט תקרה על יושביו. המועצה הדתית נערכת תוך גיוס כוח אדם מלא ומתוגבר להתמודד עם רצף ההלוויות הקשות. בית העלמין מחר ימלא בתושבי העיר לפי הנחיות פיקוד העורף, בעיקר קרובי משפחה מדרגה ראשונה ואולי מקרבה שניה לאפשר להיפרד מהיקירים אשר איבדו חייהם היום בנפילת הטיל בבית שמש. בכל מקרה אפשר לספר שבבית שמש נכרו קברים לקדם כל רעה דומה, ויש לדאבון הלב כמות קברים די מספקת לטמון בה מחר את החללים, גיבורי מלחמת שאגת ארי.
האם החללים ייטמנו בחלקה אחת, האם ייטמנו בחלקה הצבאית, האם ייטמנו במפוזר בקרבת בני משפחות? אין עדיין החלטות בנושאים האלה.
ראש העיר שמואל גרינברג שוחח עם יו״ר המועצה הדתית, הרב אברהם פדידה, בנוגע להיערכות העירונית לקראת הלוויות ההרוגים מהנפילה הקשה בבית שמש. במהלך השיחה סוכם על היערכות לוגיסטית, ליווי המשפחות בשעתן הקשה לכבוד הנרצחים. ראש העיר הדגיש כי כלל הגורמים פועלים באחריות כדי לאפשר את קיום ההלוויות בצורה מסודרת, בהתאם להנחיות פקע״ר.
דוברות העירייה שמסרה ידיעה זו לא פרסמה האם בית שמש תנהג כבשגרה- שגרת החיים תוך קיום אירועי פורים בימי החירום כמובן- או שגם אלה יבוטלו לאלתר.
עדיין לא נמסר שמות החללים, ולא נקבעו מועדי ההלוויות. גם לא נמסרו פרטים על מיקום ההלוויות, האם כולן יתקיימו בבית שמש או מי מבני המשפחות לקבור את מתו בהר המנוחות בירושלים, והאם ההלוויות יתקיימו בנפרד לכל חלל וחלל או שתהיה אפשרות להביא לקבורה גם מספר חללים ביחד. על כל אלה מן הסתם המועצה הדתית תתן את הדעת במטרה להקל על המשפחות האבלות וכואבות.
אנחנו כאן כדי להביא בפניכם כל פיסת מידע בנושא הכאוב הזה.
להצטרפות לקבוצת העדכונים של חדשות קרן אור בית שמש.







