מ"מ ראש העיר פונה בשאילתא לראש העיר. האם יש קרע בין השניים עד כדי כך שאינם נפגשים לדבר, להחליף דעות, לתכנן מעשים. עזבו לרגע את הנושא, איך זה נראה לכם? כאשר שני אנשים עוברים להתכתבות במכתבים רשמיים... כך הסכסוך התחיל בימי עליזה בלוך. תחילה עברו התכתבויות, ועד מהרה זה גלש למאבק מלחמת עולם. האם אנחנו בדרך לשם?
הנה הסיפור, שמעון גולדברג סגן מ"מ ראש העיר בית שמש, האיש שבתרומתו הגדולה הומלך עלינו שמואל גרינברג, לא השמיע ביקורת כלשהי, על גרינברג.
האם ייתכן שגולדברג, שועל פוליטי, מכין לעצמו את היום שאחרי גרינברג, שהרי עכשיו לא ממש ינסה להפיל אותו כפי שעמל וטרח מול בלוך, אלא יחכה ליום מתאים. בינתיים מכין לעצמו את הרקע. מה עושה? מתחיל בהתכתבות עם ראש העיר ודורש ממנו תשובות לשאלות. בסוף מאי משגר מכתב שאילתא רשמי לראש העיר. "לאחרונה מתרחשות באזורנו שריפות יער גדולות ופוגעות בביטחון התושבים ובצירי התנועה לעיר וממנה". האם העירייה ערוכה למקרה של פינוי תושבים מסיבי? מהן הפעולות המיידיות והארוכות טווח שנקטה העירייה בשיתוף עם גורמי כיבוי האש והגופים הרלוונטיים כדי למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד? גולדברג אינו מציין את מרחב החורש אליו מכוון, אבל אפשר להבין מעימות מתפתח מול תושבים בעניין צורך כריתת חורש טבעי בגודל 750 דונם על ציר כביש 10.
קשה לשמעון גולדברג להרים טלפון או לקבוע פגישה עם ראש העיר לדעת תשובה לנושא מעיק עליו? רק תמימים יקנו סיפור כזה כביכול של חוסר תקשורת בין שני האישים.
הסיפור הרבה יותר מורכב, כנראה לפחות למי שמבין את השטח. 750 דונם של חורש טבעי, 'פוגעים' ברעיון תכנית הבניה של רמה ו. 750 דונם בשולי הישובים זנוח ומחסיה, תחום מטה יהודה, על ציר כביש 10. 750 דונם של חורש טבעי, מערך אקולוגי שלם חשוב מאוד לסביבה. החורש הזה כביכול מהווה סכנה לנוסע הרכב בציר, לבתים הסמוכים. תושבים שהחלו בהתארגנות נגד כריתת החורש הטבעי הגישו התנגדות לכריתת היערות .
גולדברג לא מציע לכרות, זה מובן מאליו, שאם יש סכנה, צריך למצוא פתרון. מה הפתרון? הרמז בשאילתא, אם ייכרת החורש הטבעי, יוסר איום האש. הבנתם?
בקרב קהילת המתנגדים לבניית רמה ו לא קונים את הסכנה הזו. "אם החורש לא סיכן במשך עשרות שנים את התושבים בזנוח, או במחסיה, השכנים הטבעיים לחורש, אין סיבה שיסכן נוסעים בציר 10".
חברת המועצה תמי זוסמן: "מי שאמור להגן על השטחים הפתוחים נותן להם לכאורה להימחק, לא יכולתי לשתוק במליאה אז אומר זאת כאן בבירור:" האדם האמון על שמירת השטחים הפתוחים בעיר
האם באמת שומר עליהם? או שמא לכאורה דואג לכך שלא יישארו בכלל? בעת שמתבצעים שינויי ייעוד ותב"ע בקצב מסחרר, תוכניות בנייה מופרזות וחסרות איזון כמעט ללא שמירה של ממש על שטחים פתוחים.
ואפילו מה שנותר כדוגמת ה'אינפילים' ברמה ד' נלקח שוב ושוב לטובת גושי בטון חדשים.
השטחים הירוקים, שמספקים לתושבים אוויר, מרחב ונשימה נעלמים בזה אחר זה, באישורו לכאורה של מי שתפקידו להגן עליהם. זהו דפוס מדאיג ואסור לנו לשתוק מולו.
בדיחה גסה על חשבוננו.