דוח הדיור הציבורי חושף כי 27 יח"ד נרכשו להעשרת המאגר בעיר

הדיור הציבורי הוא מאגר דירות, שרובו בבעלות המדינה, המוצע להשכרה במחיר מוזל לאוכלוסייה זכאית המתקשה לעמוד בנטל הכלכלי הכרוך בקניית דירה או בשכירות בשוק החופשי. גיל זהב 1 עם 90 יח, ד, וגם נתון מעודד בבית שמש נרכשו 27 יח"ד חדשות להעשרת המאגר לדיור הציבורי בעיר.

דוח עשיר בפרטים
דוח עשיר בפרטים

משרד הבינוי והשיכון מפרסם את דוח הדיור הציבורי לשנת 2024, מסמך מקיף המשקף את פעילות המשרד והמגמות המרכזיות בתחום הדיור הציבורי בשנה החולפת. מהדוח עולה כי בשנת 2024 נרשמה תנופת פעילות רחבה הכוללת שיפוצים, תחזוקה, רכישת דירות, שיפור שירות והשתלבות נרחבת בפרויקטים של התחדשות עירונית.

הדיור הציבורי הוא מאגר דירות, שרובו בבעלות המדינה, המוצע להשכרה במחיר מוזל לאוכלוסייה זכאית המתקשה לעמוד בנטל הכלכלי הכרוך בקניית דירה או בשכירות בשוק החופשי. הזכאות לדיור ציבורי מוגדרת לפי נהלי משרד הבינוי והשיכון או משרד העלייה והקליטה, ומוענקת לאלו העומדים בתבחינים שנקבעו, בין היתר, על פי מצב סוציו-אקונומי ובכלל זה רמת תפקודו הפיזי ופוטנציאל השתכרותו של המבקש. זכאות זו קובעת גם את גודל הדירה – מספר החדרים – הנקבע על פי מספר הנפשות במשק הבית בעת מתן הזכאות.

בסוף שנת 2024 מנה מלאי הדיור הציבורי 47,143 יחידות דיור הפרוסות על פני 110 יישובים עירוניים, בהם התגוררו למעלה מ-108 אלף דיירים ודיירות.
הנתונים בדו"ח זה מתבססים על מידע ממשרד הבינוי והשיכון וחברות ניהול הדיור הציבורי. הדו"ח כולל נתונים לשנת 2024 הנכונים ליום 31.12.2023, לצד נתונים רטרוספקטיביים לשנים 2023-2020. אין בדוח פירוט לפי ישובים, לפי מקור הקשור בחברה משכנת יש בבית שמש מעט דירות העומד על מספר מתחת ל-150 יח"ד במסגרת הדיור הציבורי הגורם לסגירת סניף עמידר בעיר.

פריסה ארצית של בתי גיל הזהב, לפי מספר בתים ומספר יחידות דיור מציגה את בית שמש בנחיתות, רק בית גיל זהב אחד פועל בה. בסה"כ 90 יח"ד. בכרמיאל יש לעומת זו כפול בתים, 2 בתים, ודירות בסה"כ 222 דירות.

משקי בית הממתינים לקבלת דירה בדיור הציבורי זכאים לסיוע חודשי בשכר דירה, המוענק על 4 ידי ה ִמנהל לסיוע בדיור במשרד הבינוי והשיכון. בשנת 2024 עמד הסיוע החודשי הממוצע על 2,916 ש"ח למשק בית, כאשר תקופת ההמתנה הממוצעת לדירה נמשכת כ-39 חודשים.

המשרד, באמצעות חברת עמידר, מבצע סינון קפדני של הדירות הנבחרות לרכישה. זאת, על פי תנאי סף מוגדרים הכוללים: היעדר חריגות בנייה, גובה תשלומי ועד בית, היעדר דמי מפתח, זמינות מסירה ותקינות הנדסית. דירות העומדות בדרישות המשרד מועברות להערכת שמאי הרשום במאגר הממשלתי, לבדיקת המצב ההנדסי של הדירות ואומדן עלויות השיפוץ הנדרשות לקראת אכלוס במסגרת מבצע הרכש נרכשו 1,043 דירות ב61- רשויות מוניציפליות ברחבי הארץ. באופן עקרוני, הפיזור הגאוגרפי של הרכש מושפע בעיקר מהפיזור הגאוגרפי של הזכאים הממתינים לדיור ציבורי ביישובים השונים. זאת, לצורך קיצור זמני ההמתנה באזורי הביקוש. בבית שמש נרכשו 27 יח"ד להעשרת כמות הדירות לטובת הדיור הציבורי. יותר מערים אחרות ברחבי הארץ עפולה 2 דירות, מעלה אדומים 3, קרית גת 10 יח"ד, רמלה 21 יח"ד.

הדוח מקיף מאוד ומעניין, ובעיקר חושף את יחס הממשלה לדיור הציבורי ומידת השקעתה במה שקרוי הטיפול בשכבות החלשות של החברה הישראלית. שווה, כשאי להשיג ולקרוא.

להצטרפות לקבוצת העדכונים של חדשות קרן אור בית שמש.

https://chat.whatsapp.com/LWrmkVdbixCALk2Ke9Ilxb

נושאים: משרד השיכון, דיור ציבורי. בית שמש. גיל הזהב.
דוח עשיר בפרטים
דוח עשיר בפרטים
דוח עשיר בפרטים
דוח עשיר בפרטים
הכי טובים, הכי מעודכנים:
הורידו עכשיו ב-Google Playהורידו עכשיו ב-AppStore
תגובות הגולשים:
בניגוד לאחרים, דעתכם חשובה לנו! כתבו:
דירוג:
נגישותהפעלת נגישות
X  סגירה
  • ניווט במקלדתניווט במקלדת
  • מצב שחור - לבןמצב שחור - לבן
  • קביעת ניגודיותקביעת ניגודיות
    גבוהה
    נמוכה
    ביטול
  • גודל הטקסטיםגודל הטקסטים
    +
    -
    ביטול
  • גופן קריאגופן קריא
  • הגדלת האתרהגדלת האתר
  • תיאור בולט לתמונותתיאור בולט לתמונות
  • הדגשת כותרותהדגשת כותרות
  • שינוי סמן העכברשינוי סמן העכבר
    ביטול
  • כיבוי הבהוביםכיבוי הבהובים
  • התאמת קריאההתאמת קריאה
סקריפט נגישות: ESN