רצה הגורל ואולי זה משמיים, היום מתפרסמים נתוני התחלות הבניה ברחבי הארץ ע"י למ"ס, לשכת הפרסום הממשלתית. התחלות הבניה בשנה האחרונה , בין אוקטובר 2024 לספטמבר 2025 החלה בנייתן של 1883 יח"ד דיור חדשות. כל דירה כזו היא פוטנציאל למשפחה חרדית נוספת בעיר, כלומר לעוד 4-6 ילדים במסגרתן.
היום, מפרסם דובר העירייה הודעה מעוררת התפעמות. גרינברג, עלה לכנסת לירושלים לקטר, לבכות, לגז'דר על מר גורלה של מערכת החינוך המקומית. במסגרת דיון בוועדת הביקורת של המדינה הציג זה שאמור לנהל כאן את החיים ל-210 אלף תושבים, בפני חברי הוועדה את עומק המשבר בעיר, וציין כי בית שמש היא העיר בעלת קצב הגידול הגבוה ביותר בישראל. לדבריו, "בכל יום נולדת בעיר כיתה חדשה", בעוד שקצב הבינוי והתקצוב אינו מדביק את הגידול הדמוגרפי. גרינברג הדגיש כי העירייה בונה כיום כ-30 בתי ספר במקביל, כאשר עלות ההשתתפות העירונית בכל מוסד עומדת על כ-15 מיליון ש"ח. "המשמעות היא נטל מצטבר של כחצי מיליארד ש"ח על כתפי העירייה - סכום שעלול להוביל להקרסת הרשות המקומית", התריע. וואו. מן הידוע הוא שבעיר חסרות למעלה מ-500 כיתות תקניות!!!
ראש העיר אמר כי המדינה קידמה הסכמים לפתרון מצוקת הדיור הארצית, אך לא סיפקה מענה מלא לתשתיות החינוך הנדרשות לתושבים החדשים. לדבריו, האחריות אינה יכולה ליפול על הרשויות המקומיות בלבד. בסיום קרא לממשלה ולמשרד האוצר לגבש תוכנית ממשלתית ייעודית, מוגדרת בזמן, לצמצום פערי בינוי הכיתות בתוך שלוש שנים. "לא מדובר בתוכנית לעשור קדימה, אלא בצורך מיידי ודחוף. ללא התערבות ממשלתית משמעותית, הנפגעים הישירים יהיו התלמידים, ההורים והמערכת כולה", אמר ראש העיר.
הדיון נחתם בקריאה להמשך מעקב של ועדת ביקורת המדינה אחר יישום המלצות מבקר המדינה ולבחינת צעדים אופרטיביים שיביאו לצמצום פערי בינוי מוסדות החינוך ברחבי הארץ." מה זה יעזור.
הפתרון אינו בוועדת הביקורת של הכנסת, שם יכולים מכסימום לבכות, או להעלות על נייר עוד ביקורת חסרת תכלית. הפתרון הוא כאן, לעצור את הבניה. ככה לא יהיו עוד משפחות חדשות בבית שמש, לא יהיו ילדים שתידרש לדאוג להם, ואם לא יהיו ילדים, לא תצטרך עוד כיתות. פשוט. תכליתי. אמיתי.
להצטרפות לקבוצת העדכונים של חדשות קרן אור בית שמש.







