עיריית בית שמש קיבלה מכתב ממשרד הפנים וממרכז השלטון המקומי ובו בקשה להוקיר את משפחות משרתי המילואים. דבר ברור מאליו, שבו נבחרי ציבור צריכים ליזום בעצמם, המדינה היא שיוזמת ומנחה רשויות מקומיות. במכתב (לא פורסם) מן הסתם אין הנחיות ברורות, ולכן כל רשות מקומית קובעת לעצמה איך ובדיוק תכבד ותוקיר את משפחות בני המילואים.
וכאן אנו מגיעים למעשה, מה עושה עירייה כמו בית שמש לטובת משרתי המילואים או בני משפחותיהם? גרינברג אומר שטעה כאשר לא זימן את מנהלת אגף קהילה בעירייה כדי להציג את התוכניות והמעשים. מה? הוא לא בקי בפרטים? כנראה, כמו בעוד פרטים שרחוקים מליבו.. אז שואל דודי גוזלן, מעבר למילים, מה המעשים, משהו יותר משמעותי. "האם מעבר למילים הטובות, האם העירייה לא יכולה לעשות מחווה יותר משמעותית? אני חושב שהעירייה צריכה לחשוב על הוקרה יותר מוחשית מעבר למילים הטובות". גרינברג: "אגף קהילה עורך פעילויות, סדנאות ומפגשים בקביעות. אני ביקשתי ממפעל הפיס תקצוב נוסף לפעילויות דאנו רוצים לעשות לטובת העניין.,.
גוזלן לא נכנס לעימות מול גרינברג, אז אנחנו נשאל, מה הפעולות שהעירייה עושה בדיוק? מי יודע על הפעילות? האם שוב אותם מקורבים או שותפי סוד רק להם מגיע לקבל את מה שמפעל הפיס נותן.
ורינה הולנדר שהנושא הזה חביב עליה במיוחד. אומרת במליאה: ערכנו כמה וכמה אירועים לנשות המילואים וממש עכשיו סגרנו עוד אירוע במסגרת שבוע ההוקרה". הולנדר ממשיכה בקו של גרינברג, לשדר על אותו גל, עושים ועושים. מה בדיוק? ואם גוזלן שהוא חבר מועצה לא יודע או לא שותף או לא מכיר, איך אנחנו נדע?
נחזור לגוזלן שהעלה רעיון במליאה, (מאי 2025) העלה הצעה לפטור את בני משרתי המילואים מתשלום דמי השתתפות לקייטנות הקיץ. רעיון יפה, מבורך. עבר יוני, ואנחנו ביולי. חזרנו אל גוזלן לשמוע כיצד מתקדם הרעיון שלו. "לא קיבלתי הודעה בנושא, אבדוק שוב". שאלנו את דרגנר הממונה על המתנסים. "לא פנו, אבדוק איפה זה עומד". מחכים לתשובה.