"עיריית בית שמש ממשיכה בימים אלו בתנופת בינוי נרחבת של מוסדות חינוך ברחבי העיר, כחלק מההיערכות לפתיחת שנת הלימודים תשפ״ז ולמתן מענה לצמיחתה המהירה של העיר. במסגרת המהלך מוקמים בתי ספר, גני ילדים, מעונות יום ומבני חינוך חדשים, לצד פיתוח חצרות, תשתיות ומרחבי למידה מתקדמים."
על פי נתוני מנהל החינוך, נמצאות כיום בשלבי ביצוע כ-230 כיתות בחישוב כולל כאשר מעל 100 כיתות צפויות להימסר במהלך שנת 2026 וכ-130 כיתות נוספות ימסרו במהלך שנת 2027. היקף ההשקעה בפרויקטים הצפויים להימסר בשנת 2026 עומד על למעלה מ-165 מיליון שקלים. מניין הכסף?
לפני כן, לפי ריאיון שנתן איציק אלמליח לאתר החדשות jdn יש צורך בבניית 700 כיתות חדשות בבית שמש. "זה לא אומר שהתלמידים היום בבית, לא! הם מצויים במסגרת חינוכית, רק מה בבתים, בדירות שכורות, בקרוואנים, לא במבנים תקניים". לפתרון אומר אלמליח, כי העירייה לקחה הלוואות לבניית חלק מהכיתות החסרות.
אלמליח גם מגלה כי משרד החינוך נותן הרשאות לבנייה, אבל מה שהוא נותן בסה"כ זה 50% מעלות הבנייה לכל כיתה כזו, את היתר מגייסת העירייה מקופתה שלה. (אוי).
בין הפרויקטים המרכזיים הנמצאים בשלבי ביצוע מתקדמים: בתי ספר חדשים במגרשים 705 ו509-510 ברמה ד׳. קומפלס חינוך לבנות במגרש A37 בשכונת יפה נוף. מוסדות חינוך במגרש 401 ברמה א׳, מבנה חינוך במגרש 712 רמה ד׳, קומפלקס חינוך במגרש 400 בשכונת רמת אברהם. כלל הפרויקטים מבוצעים באמצעות החברה למשק וכלכלה (המשכ״ל) והחברה הכלכלית לבית שמש (החכ״ל).
במקביל, מקודמים לשנת 2027 שמונה פרויקטים נוספים הכוללים כ-100 כיתות חדשות, ובהם בתי ספר חדשים במגרשים 508 ברמה ג2, מגרש 202 ברמה ד׳4, מגרש 420 ברמה ב׳, ומגרש 101 ברמה ה׳, בנוסף נמצאים בשלבי תקצוב ותכנון פרויקטים נוספים לבניית בתי ספר גני ילדים חדשים, ספרייה עירונית ומבני ציבור בשכונות המתפתחות.
הנתונים משקפים את אחד ממהלכי הבינוי הגדולים ביותר שבוצעו במערכת החינוך העירונית, כחלק מתוכנית רב-שנתית שנועדה לתת מענה לגידול המתמשך במספר התלמידים בעיר ולצרכים העתידיים של מערכת החינוך.
להצטרפות לקבוצת העדכונים של חדשות קרן אור בית שמש.
https://chat.whatsapp.com/LWrmkVdbixCALk2Ke9Ilxb







