במעמד מרומם בראשות רבנים ואישי ציבור נערכה במוצאי שבת בביהמ"ד המרכזי 'ממזרח שמש', הילולת מרן רבינו הגר"ע יוסף זי"ע, בשילוב עם יציאתו לדרך של פרויקט הסוגיות העולמי 'דכולא בה'. פרויקט אותו יזם שלוחא דרבנן חה"כ הרב משה אבוטבול. מתוך מטרה לקרב את כל סוגיות הש"ס הפזורות בכל המסכתות ולהעמידם בפני לומדי כל מסכת, בכדי שאלו יוכלו לדעת על תירוצים או קשויות נוספות שנכתבו על אותה סוגיה אותה לומדים גם במסכתות אחרות, כמו גם נושאים שלא הוזכרו במסכת אותה לומדים אך אלו נמצאים במסכתות אחרות.
אל סעודת ההילולא הוזמנו קרוב ל-60 אברכים חברי המכון החדש 'דכולא בה' שנפתח במרכז התורני הגדול 'ממזרח שמש' בבית שמש, ואלו החלו במלאכת הקודש כל אחד במסכת שלו לחפש את הנושאים שיכולים להעשיר את הלומדים במסכתות אחרות. האברכים קיבלו במעמד ערכה שתסייע בידם להעלות את הסוגיות והנושאים שימצאו במהלך עבודתם.
את המעמד פתח ח"כ משה אבוטבול העומד בראש הפרויקט 'דכולא בה'. בדברים קצרים עמד על השמחה הגדולה לראות איך החזון קורם עור וגידים, ואף סיפר כי ביום שישי האחרון פנה אליו אברך היושב בבלארוס שמבקש אף הוא להצטרף לצוות המכון, כך שרואים כי בס"ד הפרויקט מעורר הד רב בעולם. בדבריו אמר כי זכות גדולה להתחיל את הפרויקט בהילולת מרן זי"ע, שכן זו הייתה דרכו לחבר את כל התורה כולה, סיני ועוקר הרים.
במעמד הוקראו אגרת הברכה של מרן הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א ששיבח את היוזמה, ואגרת הברכה של ראש הישיבה הגאון הגדול רבי דוד אברהם שליט"א ראש ישיבת 'בנין אב' שהאריך בחשיבות הפרוייקט ותרומתו ללומדי התורה. שורת נואמים מכובדים כיבדו את האירוע שהתארך לשעות ארוכות לתוך הערב.
במהלך סעודת ההילולא הדליקו הרבנים ואברכי המכון נרות לע"נ של מרן זי"ע.







