התיכון הישראלי למדעים ואומנויות בירושלים (יאסא), השיק בימים אלו תכנית מלגות ייחודית - "מלגת היהלום". התכנית מיועדת לתלמידים ותלמידות בגיל התיכון, המתגוררים בפריפריה ומוגדרים כתלמידים מחוננים או מצטיינים. כל תלמיד שיאותר כמתאים יקבל מלגה בסך 100,000 שקלים ללימודים של שלש שנים בתיכון יאסא במגמת מדעים או אומנויות על פי כישוריו והעדפותיו הפדגוגיות.
איתור התלמידים החל בימים אלו ונעשה בתהליך של Head Hunting ובשיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות במטרה להגיע לתלמידים המתאימים ביותר. הפנייה נעשית ליישובים הנמצאים בעיקר באזורי העימות או הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. בימים אלו ד"ר עליזה בלוך, נשיאת יאסא וראשת עיריית בית שמש לשעבר, עורכת פגישות אישיות עם ראשי הערים במטרה לאתר את התלמידים ולמצות את תכנית המלגות בצורה הטובה ביותר עבור כל רשות. ראשי הערים שכבר נפגשו עם ד"ר בלוך כוללים את טבריה, ערד, צפת, אופקים, דימונה, ירוחם, נתיבות, רהט ועוד.. פגישות נוספות צפויות בשבועות הקרובים.
התלמידים שיימצאו מתאימים, יזכו ללמוד בתיכון חינוכי פנימייתי ייחודי, המהווה בית לתלמידים מחוננים מצטיינים ותאבי ידע מרחבי הארץ, ומספק להם הזדמנויות ללימודים ברמות גבוהות במיוחד. יאסא הוקם על מנת לתת מענה אינטלקטואלי, חברתי ורגשי לילדים בעלי יכולות גבוהות באחד מתחומי הידע: מדעים, מוזיקה, מדעי הרוח, אומנות.
לשאלת המערכת מתי תפגוש עליזה בלוך בראש עיריית בית שמש שמאל גרינברג, התשובה כדלקמן: "נכון לעכשיו הפגישות נערכות בעיקר באזורי העימות, לשם המילגות מכוונות - צפון ודרום הארץ. ייתכן שבהמשך יורחבו לאזורים נוספים.