מחוז ירושלים השלים את היערכותו המבצעית לקראת יום הכיפורים, ויפעל בכוחות מתוגברים ובפריסה רחבה ברחבי העיר, המועצות האזוריות והישובים, במטרה לשמור על ביטחונם ושלומם של התושבים והמבקרים, להבטיח את הסדר הציבורי ולאפשר את קיומו התקין של היום.
במהלך השבועות האחרונים התקיימה עבודת מטה סדורה בראשות מפקד המחוז ניצב אבשלום פלד, בה הוחלט על המוקדים השונים בהם יוצבו השוטרים לאורך החג בדגש על המקומות הקדושים (ירושלים), צירי מתפללים, מוקדי החיכוך והאזורים שבהם צפויה תנועת הולכי רגל ערה ויפעלו לשמור על ביטחונו של הציבור, תוך שמירה על חופש הפולחן ומתן אפשרות לכלל האוכלוסיות לקיים את יום הכיפורים בהתאם לאופיו ולמסורתו, בביטחון ובשלווה.
משטרת ישראל קוראת לכלל הציבור לגלות סובלנות והתחשבות, לכבד את אופיו של יום הכיפורים ולהישמע להנחיות השוטרים והכוחות בשטח. לצד שמירה על הביטחון והסדר, המשטרה תפעל ברגישות הנדרשת על מנת לאפשר לכל אדם לקיים את שגרת חייו במהלך היום.
במהלך יום הכיפורים צפויה תנועה ערה במיוחד של הולכי רגל בכבישים ובצירי התנועה. המשטרה קוראת לנהגים לגלות משנה זהירות, להתאים את מהירות נסיעתם לתנאי הדרך, לנהוג באחריות ולתת תשומת לב מרבית להולכי הרגל ולכלל משתמשי הדרך.
אנו קוראים לציבור לגלות ערנות ולדווח באופן מיידי למוקד 100 על כל אירוע חריג או חשד. יש להישמע להנחיות כוחות הביטחון והשוטרים בשטח ולפעול בהתאם להנחיותיהם.








