מצמרר: ביום בו נטמן הנכד שרון אדרי הי"ד, ו' בניסן, נפטרה הסבתא ע"ה.

חודש להסתלקותה של האשה הצנועה והצדקת הרבנית סימי אדרעי ע"ה, אשתו של רבי משה אדרעי ז"ל, אמם של סרן אוריאל ז"ל וסבתו של סמ"ר שרון אדרי הי"ד החטוף בידי חוליית מרצחים שפלים תושבי הכפר צוריף.

צילומים מתוך דף הפייסבוק
צילומים מתוך דף הפייסבוק

יום הזיכרון תשפ"ו, 2026. לפני שלושים שנה, 9.9.1996, נחטף ונרצח בידי חוליית מחבלים מהכפר צוריף החייל שרון אדרי הי"ד. שרון היה אז בן 20, יליד שנת 1996.

ישראל של שנת 2026, זוכרת, וגם חוגגת שנה ראשונה בלי חטופים, זולת רון ארד. כיום, באפריל 2026 לא נותרו חטופים חיים ברצועת עזה מאירועי ה-7 באוקטובר.

הסיפור העצוב והטראגי של משפחת אדרעי- הסבתא, אמא של סרן אוריאל ז"ל, וסבתו של סמ"ר שרון אדרי הי"ד, שנחטף ונרצח בידי חוליית מחבלים מהכפר צוריף, וניצלה מנפילת הטיל בבית שמש, ביום האזכרה של בנה אוריאל ז״ל, ביתה קרס עליה, ביום טמינת גופתו של שרון ז"ל בקבר ישראל היא השיבה חייה לבוראה. היום חודש להסתלקותה. הוא סיפורה של מדינת ישראל, יגון, עצבות, קימה, המשכיות, התמדה, חיות, אבל ושכול, תעוזה, גבורה, והרבה תקומה.

הסיפור שצמרר אומה שלמה ובכללה את בית שמש והסביבה, העמיד על רגליהם חיילים, שוטרים, כוחות ביטחון, אזרחים, ומי לא, לטובת מסע החיפוש אחר היעלמו של שרון. לפני 30 שנה, אירע אחד האירועים הביטחוניים הקשים במדינה, שנת 1996 נחטף שרון בידי חוליית מחבלים.

שרון בן למשפחת מתיישבים במושב זנוח השכן, סבו וסבתו, דודיו וקרובים רבים בעיר בית שמש. לוחם בחטיבת הנח"ל, המתין לטרמפ בצומת ניר צבי (סמוך לצריפין) בדרכו לביתו במושב זנוח. רכב עם לוחית רישוי ישראלית עצר לו, ובו היו שלושה מחבלים מחוליית חמאס ("חוליית צוריף") שהתחפשו ליהודים דתיים- דרך שהפכה לשיטה- חטיפת שלושת הנערים ז"ל. דקות ספורות לאחר שעלה לרכב, חש שרון שמשהו אינו כשורה וניסה להתנגד. המחבלים, שחששו שייחשפו, ירו בו מטווח קצר בתוך הרכב והרגו אותו שבעה חודשים הוא נחשב לנעדר. המדינה ומשפחתו חיו בחוסר ודאות מוחלט, כשאלפי מתנדבים סורקים את הארץ בחיפושים קדחתניים.

שרון אדרי הי"ד, הוא נכדה של הרבנית סימי אדרי שלפני חודש הלכה לעולמה. סימי אדרי ע"ה היא רעייתו של הדמות האגדית בעיר, רבי משה אדרעי זצ"ל, או כפי שכולנו הכרנו אותו רבי משה, מוהל, שוחט, רב ושליח ציבור. הרבנית סימי אשה גדולה מהחיים. בנפילת הטיל שהתה בביתה יחד עם בנה מיכאל הי"ו שסיעד אותה יחד עם עוזרת אישית צמודה. הסבתא ישבה על הספה, ומיכאל שמע את האזעקה בטלויזיה הדלוקה. לא הספיק להכניס את אמו לממ"ד, והפיצוץ החריד את הסביבה כולל את ביתה של הרבנית. התקרה קרסה עליה בעודה יושבת על ספתה. מזלה הגדול שהיא נפגעה חרדה ופחות פיסית. חודש שהתה בבית בתה במושב זנוח, כך סגרה מעגל.

כותב נכדה בדף פייסבוק: חייה של סבתא סימי לא היו קלים. היא נשאה על ליבה כאבים גדולים מנשוא. היא שכלה את בנה האהוב, סרן אוריאל אדרי, קצין בחיל המודיעין, ביחידת 8200, שנפל ביום פורים בשנת 1990. ביום נפילת הטיל, היה יום האזכרה. ביום האזכרה של אוריאל ז״ל , נפל טיל איראני ליד ביתה. באותו יום קשה ומטלטל, הבית נהרס, אבל בנס גדול, אף אחד מבני המשפחה וקצינים מחיל המודיעין שהיו אמורים להגיע לאזכרה לא נפגע, כאילו שמרו עליה מלאכים".

6 שנים לאחר מכן , בשנת 1996, פקדה את המשפחה טרגדיה נוספת. נכדה האהוב, אחי חייל בסיירת הנחל סמר שרון אדרי הי״ד , נחטף בידי חוליית מחבלים מכפר צוריף- חוליה של החמאס והוכרז נעדר צה״ל במשך שבעה חודשים קשים ומייסרים של חוסר וודאות, עד שנמצאה גופתו בעקבות הפיגוע בקפה אפרופו ביום פורים 1997 שביצעה החולייה שחטפה את שרון ובעקבותיו נחשף מיקום הסתרתו בתוך מערה בכפר צוריף.

שרון הובא לקבר ישראל ביום ו׳ בניסן 1997. סגירת המעגל של חייה של סבתא סימי הייתה מצמררת ומלאת משמעות, סבתא סימי החלה לחוש לא בטוב ביום האזכרה של בנה אורי ז״ל ומסרה את נשמתה לבורא ביום שבו נקבר נכדה שרון הי״ד - ליבה היה קשור אליהם עד יומה האחרון.

להצטרפות לקבוצת העדכונים של חדשות קרן אור בית שמש.

https://chat.whatsapp.com/LWrmkVdbixCALk2Ke9Ilxb

נושאים: רבי משה אדרעי, הרבנית סימי אדרעי, שרון אדרי היד, יום הזיכרון. אוריאל אדרי ז, עצמאות ישראל
צילומים מתוך דף הפייסבוק
צילומים מתוך דף הפייסבוק
צילומים מתוך דף הפייסבוק
צילומים מתוך דף הפייסבוק
הכי טובים, הכי מעודכנים:
הורידו עכשיו ב-Google Playהורידו עכשיו ב-AppStore
תגובות הגולשים:
בניגוד לאחרים, דעתכם חשובה לנו! כתבו:
דירוג:
נגישותהפעלת נגישות
X  סגירה
  • ניווט במקלדתניווט במקלדת
  • מצב שחור - לבןמצב שחור - לבן
  • קביעת ניגודיותקביעת ניגודיות
    גבוהה
    נמוכה
    ביטול
  • גודל הטקסטיםגודל הטקסטים
    +
    -
    ביטול
  • גופן קריאגופן קריא
  • הגדלת האתרהגדלת האתר
  • תיאור בולט לתמונותתיאור בולט לתמונות
  • הדגשת כותרותהדגשת כותרות
  • שינוי סמן העכברשינוי סמן העכבר
    ביטול
  • כיבוי הבהוביםכיבוי הבהובים
  • התאמת קריאההתאמת קריאה
סקריפט נגישות: ESN