"ערכת הצפיה החינוכית למשפחה הדתית-חרדית להיות במופע לשבת בבית עשרות סרטים, הצגות, ראיונות ותכניות לכל המשפחה!" זוהי הערכה שהמועצה הדתית החרדית בבית שמש מפיצה בימים אלה. המועצה הדתית נרתמת לחיזוק הרוח: סבסוד 'תרבוטיק 3' למשפחות בית שמש. ככה ב'תמימות' מוסברת הפעילות. מה יש בתיק התרבות הזה? האם מאן דהוא בדק את התוכן, למי הוא מתאים, למי לא.
הנה לקט מתוך התיק. " בכובע אחר הסטנדאפיסט יהודה שוקרון חלק מצמד טובים השניים בסטנדאפ מצחיק במיוחד לכל המשפחה - הכל על הנופשים והמלונות". ילדים מספרים על עצמם 2 אין ילד שלא חיכה שהם יעלו על הבמה. הילדים שכולנו אוהבים ומכירים מספריו של הסופר חיים ולדר בהצגה דרמטית ומושקעת לכל המשפחה - חלק 2". תוכן חרדי מובהק. בחודש נובמבר 2021, פורסם תחקיר בעיתון "הארץ" ובו נטען כי ישנן עדויות ולפיהן ולדר ניצל מינית ואנס נשים, נערות ונערים. עדויות אלו הובילו לפתיחת בדיקה במשטרה ולפרסומים נוספים. בעקבות הפרשיה ולדר שם קץ לחייו.
מה עוד מצאנו? הרב שלום הרוש "גן האמונה" אנחנו לא שורדים. הרצאה חדשה ומלאה בהודיה ותודה של מזכה הרבים הרב שלום הרוש. הרב חיים הורוביץ, רבה של שכונת צהלה, בהרצאה חדשה בנושא שלום בית, זוגיות וחינוך. ילדים. כח הויתור, משמח הלבבות הרב מאיר שוורץ בהרצאה חדשה. הכיוון ברור? אם לא הנה עוד אישיות רבנית להשלים להם המגמה. הרה"ג הרב ליאור גלזר בהרצאה חדשה, מצחיקה ומרגשת. לא שההרצאות האלה לא מעניינות, כנראה שכן, אם הומלצו במי שמחשיב עצמו עורך תיק תרבות. האם הם מתאימות לכלל הציבור? האם הן מתאימות לציבור הכללי בעיר המתחרדת? אם תרצו הנה עוד דריכה על צרכי הציבור הכללי בעיר. בזים להם, מתעלמים מהם.
לא לכל המשפחות בבית שמש לא לכולם רק לחלק מהם זה יגיע. מי המשפחות? אל תתבלבלו, לא למשפחות שאבותיהם במילואים או הוריהם טרודים בבעיות המלחמה, 'לילדי המשפחות הדתיות החרדיות' כך נכתב בהודעה על פרסום היוזמה בה מתהדר פדידה.
"בימים שבהם עם ישראל מתמודד עם אתגרים ביטחוניים וחברתיים במסגרת המערכה 'עם כלביא', ממשיכה המועצה הדתית בית שמש להוביל יוזמות ערכיות למען הציבור.". תרבוטיק היא ערכה הכוללת סרטים באופי חרדי, המוגדר כתוכן טהור כך גם ההצגות, גם הסרטים, לא וולט דיסני וגם ההרצאות, הרב שלום ארוש, הרב יגאל כהן. וגם הרצאה מעניינת של הרבנית יפה דרעי. היושבת ראשונה במלכות הרבנית יפה דרעי אשתו של יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי בראיון מרגש ומלא אמונה.
האם לכל משפחה זה מתאים? למי בדיוק מתאים? המועצה הדתית היא מועצה שאמורה לתת שירות לכלל תושבי העיר, ובכללם לתושבי העיר החילוניים והדתיים לאומיים. למה אלה צריכים להיות לא כלולים בפעילות החשובה שמפגין ראש מועצה דתית ששכרו משולם מידי משלמי המיסים במדינת ישראל? המועצה הדתית מפגינה מעשה מנותק מהצרכים. האם משפחה חילונית ובה ילדים שאבא מצוי במלחמה או במילואים אינו ראוי לקבל תיק תרבות כזה? העדפה שקופה.